Thomas Eje synes godt om festtale.dk sange

Sange, tekster og taler til festlige lejligheder.

Skal du bruge en sjov festsang, en festtale eller bryllupstale,  så lad mig hjælpe dig. Sjove festsange og festtaler er mit speciale, så står du og mangler en festsang så sig til: Jeg er klar!

Processen er nem. Du sender mig oplysninger om dit offer. Gerne hverdagsting som alle måske kan nikke genkendende til eller arbejdssituationen, skole - ditto - eller om dengang han/hun bakkede ind i en lygtepæl. Skriv som det kommer til dig. Måske kan jeg bruge det - måske indirekte eller som du har skrevet det. Måske kan jeg ikke bruge det, men når jeg har læst dine stikord, ja så vil jeg ringe til dig, så vi sammen kan lægge stilen. Her vil jeg også stille de spørgsmål jeg måtte have. Når vi har klaret det - SÅ går jeg i gang!!.  Jeg beregner ca. 3 dage til at lave en sjov festsang eller en festtale. Er du i tidsnød skal vi nok finde ud af det. Så må jeg tage nætterne i brug!!

Konfirmationssange der er personlige og indeholder en humor, der giver et smil eller et grin, når man synger sangen, ja så er det fint. Mine festsange indeholder den humor jeg kan finde i den tekst, du sender til mig. Hvis der mangler lidt sjovt, ja så er det min opgave, at tilføje nogle sjove rim, så festsangen bliver glad og munter. Min erfaring med festsange er årelang og jeg går meget op i, at festsangen bliver personlig og at der er nogle gode rim. Disse lidt skæve og sjove formuleringer kan opveje eventuelle sjove ting, der måske ikke er nået med i stikordene til festsangen.

Er der ikke direkte sjove episoder, ja så er det min opgave, at lave nogle sjove vendinger, der gør, at det bliver en sjov festsang. En festsang som vil blive husket -

  • fordi jeg er omhyggelig og skarp ?
  • fordi jeg kan være utrolig hurtig ?
  • fordi jeg er god til at lege med ord ?
  • fordi jeg laver sjove og personlige tekster ?
  • fordi jeg sætter mig ind i hver enkelt tekst ?

Ja du må selv vælge grunden!! 
Uanset hvilken type af festsange du ønsker, ja så kom blot til mig og vi finder festsangen, der rammer plet! Jeg elsker at lege med det danske sprog og det er én af grundene til, at jeg skriver sjove festsange, der dog også indeholder lidt alvor..  Du er altid velkommen til at kontakte mig og få en snak om en eventuel festsang  – hvis du søger noget helt specielt, som kan være svært at beskrive i en mail, er du også velkommen til at ringe til mig. For du skal være tilfreds med resultatet og så vidt muligt, at det dine ord, der vil blive brugt til de festsange jeg laver. Dog er det klart, at jeg også kan digte lidt uden om, hvis det kan gøre festsangen sjovere eller mere personlig.

Hvis du vælger mig til at lave din festsang er processen som følger:

Du sender stikord til mig. Hvad skal man skrive, ja det bliver din største opgave. Men måske lidt hjælp her!!

Skriv nu ikke en hel roman. 
En sang er ca. 10 – 12 vers og hvis der drejer sig om en konfirmationssang, ja så er det ikke sikkert, at konfirmanden synes, at det er sjovt at høre både om dagpleje moderen, vuggestuen, børnehaven samt også skolen. Men hvis et eller andet specielt er sket, ja så skal det da med. 3 - 4 vers om den periode samt måske et vers om fødslen -  ja det kan blive for meget. Så bliver der heller ikke så meget plads til de sjove ting som konfirmanden har lavet.

Det der sker her og nu er som regel det sjoveste. 
Det mest genkendelige. Det være sig sport, computer, shoppingen, makeup og personlig pleje, heste, venner, skole og fritid. Rejser ligeså. Fodbold og håndbold. Kreative evner.  Natlige spil med venner på deres computere. Livretter og ikke livretter. Søskende. Ja, der er nok at tage af. Festsange skal være lette at synge, have gode rim og ikke mindst skal de på en sjov måde indeholde de sjove episoder du finder på, godt krydret med den humor jeg formår at lægge ind i disse festsange.

Men husk. Lige meget hvad jeg foreslår, så er det dig, der bestemmer, hvad der skal med i sangen.

Festsange til runde fødselsdage, kobberbryllup og guldbryllup m.m.m. – ja der er det nemmere. Du har sikkert et eller andet på ofret som vi kan drille med. Men også søde, kære og velmenende ord om den store lidenskab for f.eks. sport eller arbejde – fritid – shopping – bilkørsel. Ja meget kan bruges. Jeg laver de gode, sjove rim ud fra dine stikord og sammen finder vi en god melodi, den kan synges på. Nogle kan "tåle" meget i disse festsange - andre knap så meget. Det er noget vi finder ud af sammen.